Dragă Bobocule,
Încă un nou an şcolar a început azi, ultimul pentru unii dar, din păcate, nu şi pentru tine. A fi boboc înseamnă ceva mai mult decât distracţia care-ţi trece prin minte în acest moment… a fi boboc înseamnă o maaaare SCHIMBARE! Dar nu te speria! Această schimbare poate fi bună – de vei fi elevul model (sau cel puţin vei încerca să dai impresia) ori poate fi rea. Totul depinde de tine. Parcă ieri am fost si eu boboc…DA! Parcă ieri eram mică şi amărâtă… parcă ieri m-am trezit într-un liceu mult prea mare pentru mine, într-o clasă plină de străini, într-o curte mare, într-o clădire mare, în care nimeni nu părea prietenos… ceea ce cu siguranţă ţi se întâmplă şi ţie acum. În orice caz, ai făcut-o şi pe-asta. Îţi doresc să ai un an nemaipomenit de frumos… un an plin de experienţe noi, un an cu multe bune şi puţine rele – căci altfel nu se poate. Însă…Să ştii că, la început, viaţa de licean este roz doar în cazul în care porţi ochelari cu lentile având această culoare. Probabil că au ajuns şi la urechile tale mituri conform cărora profesorii sunt mai duri, mai exigenţi, nu te mai tratează ca pe un copil mic – aşa, ca în şcoala generală. Vei vedea singur dacă zvonurile sunt adevărate sau false. Doar tu eşti cel care trebuie să descopere adevărul din mers.
Să chiuleşti de la ore, să copiezi la teste, să te “îmbolnăveşti” în timp ce eşti ascultat reprezintă pentru veterani distracţia din timpul liceului, binecunoscutele “aventuri” prin care trecem cu toţii… O distracţie ceva mai constructivă ar fi participarea la diverse concursuri, olimpiade, proiecte care vă pot oferi amintiri de neuitat, dar şi premii sau medalii.
Cu siguranţă veţi auzi de la colegii mai mari despre celebrele audieri ale profului de geografie sau despre exigenţa profei de bio, despre cât de cumplită este matematica şi despre cantităţile imense de cărţi pe care va trebui să le citeşti suplimentar… Ei bine, nu e cazul să te îngrijorezi… noi toţi am trecut prin asta!
Sper că nu te va deranja faptul că toţi colegii mai mari te vor privi cu insistenţă pe hol şi îţi vor spune “bobocule” (sau alte apelative ce nu-şi au locul în aceste pagini).
E doar o chestiune de timp…Totul se va schimba după un an…
Tot ce iţi doresc, dragă Bobocule, este mult succes în debutul tău ca licean.
-
SECRETARIAT
PROGRAM CU PUBLICUL
LUNI – VINERI : 11.00 – 13,30
PROGRAM ELIBERĂRI ACTE DE STUDII
MARȚI și JOI :09,00 – 10,30 -
Mecanismul de sesizare anonimă a suspiciunilor și a faptelor de violență, în conformitate cu prevederile art. 65 alin. (4) lit. b) și c) din Legea învățământului preuniversitar nr. 198/2023, cu modificările ulterioare, este formularea plângerii și trimiterea acesteia pe adresa de mail sesizari@liceubolintin.com
La depunerea plângerilor este obligatorie precizarea detaliată a obiectului acestora, a demersurilor întreprinse de petiţionar, a informaţiilor disponibile pentru susţinerea afirmaţiilor, precum şi anexarea de dovezi concludente, în măsura în care le deţine.
În cazul în care plângerile sunt în mod vădit nefondate sau excesive, folosirea abuzivă sau alertarea falsă vor fi sancționate conform ROFUI. -
ANUNT ANGAJARE
Liceul Tehnologic Dimitrie Bolintineanu scoate la concurs postul de: -
PRACTICĂ
În școală, la agenți economici, în mobilități internaționale Proiecte eTwinning
ERASMUS+ Project
Proiectul VET
Examinari ECDL
Liceul Tehnologic Dimitrie Bolintineanu din Bolintin-Vale este centru de examinare acreditat ECDL Aflati mai multe...
Orarul scolii
PROIECTUL ROSE
Functii 2018
Functii existente la nivel de unitate
(afisat astazi 16 aprilie 2018)CATRE AGENTII ECONOMICI!
Agentii economici interesati pentru scolarizarea la Scoala Profesionala - invatamant de 3 ani - calificarile: Electrician exploatare joasa tensiune; Confectioner produse textile; Comerciant-vanzator sunt rugati sa se prezinte la sediul unitatii noastre pana la data de 23 noiembrie 2018, in scopul depunerii unei solicitari scrise privind incheierea unei conventii pentru scolarizarea in anul scolar 2019-2020. [Afisat astazi, 1 octombrie 2018]Music Box
Music Box aduce săptămânal muzică de calitate, prea puţin cunoscută de adolescenţii din ziua de azi.