Michael Jackson


Michael Joseph Jackson
, cunoscut şi sub numele de Regele muzicii pop, a fost un cântăreţ american care s-a menţinut în cultura muzicii timp de patru decenii. S-a născut la 29 august 1958 în oraşul Gary, Indiana.
Al şaptelea copil al familiei Jackson, Michael, a debutat în anul 1964 alături de fraţii săi, în formaţia The Jackson 5, ca principal vocalist, fiind cel mai tânăr membru. Şi-a început cariera solo în 1971, în timp ce încă era membru al formaţiei. Albumul de debut, Off the Wall, a avut un mare succes, în S.U.A. fiind vândut în peste şapte milioane de exemplare. Cel de-al doilea album, Thriller, devine cel mai vândut album din toate timpurile. Albumul a rămas în top Billboard 200 timp de 80 de săptămâni consecutive, în 37 dintre acestea clasându-se pe prima poziţie. De asemenea, albume precum: Bad, Dangerous, HIStory, vor ocupa locuri de seama în toate topurile din lume.
Pe lângă succesul muzical, Michael Jackson s-a remarcat şi prin rolurile pe care le-a avut în filmele The Wiz, Captain EO, Moonwalker, Men in Black II.
În 1985, împreună cu Lionel Richie, a compus melodia We Are the World - melodie de caritate lansată în întreaga lume pentru a combate sărăcia din Africa. A devenit unul dintre cele mai vândute single-uri din toate timpurile, cu aproape 20 milioane de copii vândute şi milioane de dolari donaţi pentru a combate foametea. În timpul turneului Bad, Michael Jackson a invitat copii fără posibilităţi să-i urmărească concertele gratis, a făcut donaţii spitalelor şi orfelinatelor.
În anul 1992, Michael a înfiinţat fundaţia Heal the World care organiza numeroase acţiuni de caritate, iar copiii săraci erau aduşi în parcul de distracţie construit de acesta la Neverland.
Michael Jackson s-a stins din viaţă în după-amiaza zilei de 25 iunie 2009.


Don't Stop 'Till You Get Enough Thriller
Say Say Say We Are The World
Beat it Billie Jean
Bad Man in the Mirror
Dirty Diana Smooth Criminal
Remember the Time Heal the World
Black or white
Who is it
Will you be there You Are Not Alone
They don't care about us This is it

Înapoi